In mijn broden maak ik standaard gebruik van desem als rijsmiddel, tenzij anders vermeld. Op verzoek kan ik de meeste broden natuurlijk ook met gist maken.
De broden worden onder verschillende namen aangeboden: busbrood: gebakken in een bakblik vloerbrood: rond brood, gebakken op de steen (op de ‘vloer’) van de oven batard: langwerpig brood, gebakken op de steen van de oven. De manier van bakken (al of niet in een bakblik) heeft invloed op de korst van het brood.
Van elk brood kan ik desgevraagd een vloerbrood, een batard of een busbrood maken.
(met uitzondering van het deense speltbrood, kwarkbol, roggerol en friese suikerbrood)
Volkoren brood gemaakt van zwarte emmer. Zwarte emmer is een oude tarwe dat geteeld wordt in de Achterhouek. Het brood is rijk gevuld met krenten en rozijnen.
Een tarwevloerbroodje met erdoorheen kleine blokjes oude kaas en eigengemaakte mosterd met eromheen een dun laagje "gewoon" brood, bestrooid met wat zonnepitten.
Gemaakt van het italiaanse meel "semola rimacinata di grano duro" verrijkt met verse rozemarijn en met een "mooie" italiaanse olio exta vergine di oliva.